maanantai 5. maaliskuuta 2012

Bangkok elaa oisin

Noniin pitaahan se nyt jonkun tyyppinen blogi tastakin reissusta tehda niin jaapahan sitten jotakin itellekin. Eli sijaintina talla hetkella Bangkok. Tanne lensin Suomesta Amsterdamin kautta toissapaivana. Finskilla Damiin ja siita China Airlinesin 747:lla Bangkokiin.

Bangkokiin saavuin paikallista aikaa hieman kuuden jalkeen aamulla. Majapaikka oli tiedossa Couchsurfingin kautta. Ostin lentokentalta paikallisen sim-kortin, jotta puhelut ja viestit olis vahan halvempia sitten ja voisin kayttaa jopa 3G:ta. Halusin loytaa majapaikkaani ilman taksia, ja osoite oli mulla ylhaalla. Hain infosta kartan ja loysin tien, jolla hosti asuu. Kaikki selvaa siis.


Tormasin pariin suomalaiseen lentokentalla. Toinen oli tullut samalla lennolla kanssani Bangkokiin ja toinen oli jo kuukauden reissannut Thaimaassa. Heilla oli majapaikka Bangkokin travellerighetossa, Khao San Roadilla. Lahdin heidan kanssaan kaymaan ensin siella, koska halusin nahda kyseisen kadun. Airport rail linkilla paatepysakille ja siita taksilla Kaaoskadulle. Taksikuski ukotti, oli ruuhka-aika ja ensimmainen taksimatka mulle Thaimaassa, ei valitettu. Matkan hinta mittarin kanssa olis ollu n. 40 bahtia elikka euron verran, mutta meilta pyydettiin 200 bahtia eli viisi euroa. Matkaa oli noin 7 km. Ukotus ei meita vararikkoon kaatanut, tietaapahan ensi kerralla.

Chatuchak weekend market
Hetki oltiin Kaaoskadulla, kaverit lahti majapaikkaansa nukkumaan ja itse lahdin etsimaan hostiani. Valkoinen, rinkka selassa kulkeva ihminen kiinnostaa taksikuskeja ja majapaikkojen omistajia. Niita saa koko ajan vaistella. Paatin valita seuraavaksi kulkupelikseni jokilaivan, koska hosti asuu lahella jokea. Loysin Chao Phraya Riverin varteen ja paadyin johonkin turistilaivaan sitten. Vahan harmitti mutta mennaan nyt. Sathorn Pierille jokilaivalla ja siita viela joen yli toisella lautalla. Laiturista oli viela kolme kilometria matkaa hostilleni. Paatin kavella. 35 asteen lammossa rinkka selassa matka oli aika hikinen. Loysin maaranpaahani, hosti ei meinannut uskoa etta olin kavellyt koko matkan.

Ensimmainen hostini on Ray. 26-vuotias mies alunperin kotoisin Filippiineilta, mutta asunut Bangkokissa noin kuusi vuotta. Tyoskentelee lakifirmassa. Erittain mukava ja vieraanvarainen ihminen. Ensimmaisena paivana Ray vei mut torille, josta sitten pitkan ja kuuman etsimisen jalkeen loysin riippumaton, sandaalit ja sarongin. Rayn kaveri on toissa tuolla torilla, han auttoi meita loytamaan esineet. Ray neuvotteli mulle hyvat hinnat. Torilta tultiin takaisin Rayn luo ja otettiin paivaunet, koska Ray oli ollut bilettamassa koko edellisen yon ja itse karsin jet lagista. Parin tunnin unien jalkeen lahdettiin ulos.
Puisto lahella Chatuchak weekend marketia.

Iltaa vietettiin kahden Rayn ranskalaisen kaverin kanssa. Kadun nimi oli Silom. Jossakin vaiheessa valkeni etta ollaan seksuaalisten vahemmistojen edustajien valtaamalla alueella. Syotiin ja juotiin hyvin sitten siina ja kaytiin homobaarissa. Voin kertoa olleeni melko suosittu siella, vahan jopa harmittaa nyt olla hetero. Baarikierros paattyi kuuden aikaan aamulla ja nukkumassa oltiin seitsemalta. Mahtavia bileita.

Nakyma rooftob barista.
Seuraava paiva menikin nukkuessa. Nukuin kolmeen. Sen jalkeen tehtiin ruokaa, syotiin, katottiin pari leffaa ja ulos lahdettiin ysin aikaan illalla. Ray on sita mielta, etta paivalla Bangkokissa ei oo mitaan tekemista, Bangkok elaa oisin. Nakojaan. Kaytiin jonkun todella kalliin hotellin kattoravintolassa, josta oli hienot nakymat. Olut maksoi 350 bahtia eli noin yhdeksan euroa. Todella kallista. Nakoala 64-kerroksisen hotellin katolta oli kuitenkin mahtava. Seuraavaksi piti menna halpaan kapakkaan nimelta Charlie's, mutta se olikin suljettu. Sitten mentiin katsomaan livemusiikkia baariin nimelta Saxophone.Oli tarkoitus ottaa muutama ja menna nukkumaan, koska Raylla oli aamulla toita, mutta nukkumaan paastiin seitsemalta aamulla. Ray otti vapaan aamupaivan tanaan.

Chao Phraya
Tanaan nukuin taas kolmeen.. Neljalta paasin liikkeelle, vein pyykit pesulaan ja tulin nettikahvilaan surffailemaan. Huomenna mahdollisesti taytyis lahtea ihan paivalla kattomaan noi pakolliset turistinahtavyydet Bangkokissa, temppelit sun muut. Keskiviikkona varmaankin jatkan sitten matkaani etelaan.


Ps. BKK:ssa kaduilla on naisia hintalappujen kanssa. Kirjaimellisesti.

2 kommenttia:

  1. Sinne asti oot reissannut! Hieno mies! Kauanko meinasit hengailla, onko matkasuunnitelmia? :P
    Ihanko oisit kattonu joskus madventuresia, ukottajia on joka nurkassa!
    Perskuta, keep up the good work matey. Jos oot pitempään maailmalla niin ehkä törmäillään.
    ps. Heterona homobaareissa on vähintäänkin hämmentävää seikkailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniiiin! Lyhyt reissuhan meikalaisella tassa on. Suomeen palaan jo 4.4. Singaporesta ensi viikolla lennan takaisin Bangkokiin ja sielta Suomeen.

      Poista