tiistai 27. maaliskuuta 2012

KL..

Kirjotan nyt vaha pitemmin, mutta silti hyvin suppeasti.

Roskaa @ Jalan Petaling. Joka ilta sama homma.
Kuala Lumpur. Trooppinen kapitaali keskella Malesiaa. Paljon nahtiin ja koettiin, paljon jai kokematta.

Guesthousemme oli loyto. Mesta sijaitsi Jalan Petalingilla, Chinatownin "paakavelykadulla". Huoneessa oli kerrossanky ja ilmastointi. Muuta ei tarvittu. Hintaa oli 50 (12,5e) ringitia yolta.

Perjantai alkoi Petronas Towereilla vierailulla. Hienohan nuo oli livena nahda, vaikka ei maksettukaan 50 ringgitia ylos asti paasemiseen. Selvisi, etta tornien juurella oli jonkunlainen festari meneillaan ja illalla siella soittaisi joku korealainen tyttobandi. Kaytiin pyorimassa muutama tunti Chinatownissa ja tultiin torneille illalla takaisin. Niin suosittu yleisotapahtuma oli, jotta ei nahty mitaan. Lahdettiin pois.
Batu Caves

Lauantaina otettiin juna Batu Caveille. Hieno luolasysteemi kylla. Otettiin viela opastettu kierros nk. Dark Caveen, jossa elaa taysin oma ekosysteeminsa. Antoisa kokemus.

Formulaturisti
Satuttiin KL:n juuri Formulakisojen aikaan. Vaikka Formulat ei sinansa kinosta millaan tapaa, oli pakko kayda katsomassa meininki. Otettiin juna Nilain asemalle ja sielta bussilla Sepang Circuitille. Luullaan edelleen saastaneemme useita rinkuloita tekemalla nain. Halvimmat hillstandin liput oli toki myyty jo lipputiskilta loppuun, joten jouduimme ostamaan liput tuplahinnalla (50 ringitia) lipputiskin luona paivystavalta trokarilta. Olihan se nyt sisaan paastava kun sinne asti oltiin tultu. Kisa alkoi ja yhdeksan kierroksen jalkeen se keskeytettiinkin sade- ja ukkoskuuron vuoksi. Meilla ei ollut sadevarusteita messissa, niin mentiin ruokakatokseen pitamaan sadetta. Ystavallinen kokki paasti meidat sisaan telttaan niin ei tarvinnut kastua. Sade loppui ja autot tuli radalle. Siina katseltiin kun autot ajoi ohi tietamatta oikeastaan juurikaan mitaan siita, kuka johti ja kuka oli hannilla. Kotimatka kesti pitkaan ruuhkan johdosta.

Maanantaina lepailtiin ja illalla otettiin hieman vakijuomia. Reggae-barissa tavattiin suomalainen ja saksalainen tytto, joiden kanssa yritettiin eksya KL:n yossa. Ei onnistunut. Mentiin meidan hotellin katolle ja siella sita sitten oltiin. Viidelta taidettiin kayda nukkumaan.

Oltiin jo aikaisemmin ostettu liput Singaporen bussiin, joka lahtee klo 11 tiistaina. Juomia nauttineena ja vahan nukkuneena oli mukava herata kahdeksalta ja kayda pakkailemaan tavaroita. Toivottavasti mitaan arvokasta ei jaanyt huoneeseen. Rinkka selkaan ja menoksi. Nyt ei sovi unohtaa vesipulloa. Aamupala syotiin KFC:ssa. Lieva sortuminen. Bussiin paastiin ajoissa. Uni tuli akkia.

Nyt Singapore. Lieva kulttuurishokki Thaimaan ja Malesian jalkeen on Singaporen hintataso. Ruokaa pystyy loytamaan suhteellisen halvalla, mutta majoitus on joka tapauksessa Kaakkois-Aasian hintavinta. Ollaan taalla vain kolme yota. Liian vahan, paljon jaa taaltakin nakematta. Taytyy tulla uudestaan.

Ps. Syominen on mukavaa. Erityisesti Thaimaassa ruoka on herrkullista, ravitsevaa, luomua ja halpaa.

Hidas netti, ei enempaa kuvia talla kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti